Kinderyoga workshops

Yoga de Rode Draak biedt verschillende kinderyoga workshops aan. Deze staan los van de cursus, je kunt je (zoon of dochter) per workshop inschrijven. Ook kinderen van buiten de cursus kunnen zich hiervoor inschrijven. In deze lessen gaan we bezig met onderdelen uit de yoga, per les staat er een ander thema centraal. De volgende thema's komen in de loop van het jaar aan bod:

 

Ontspanning                                                                                                               Tijdens deze workshop gaan we onderzoeken wat ontspanning eigenlijk is. We ervaren spanning en ontspanning, hard, zacht, stijf en los. Dit gaan we in ons eigen lijf ervaren en ook bij elkaar. Kun je bijvoorbeeld je arm of been helemaal slap houden als een marionettenpop? Aan het einde van de les geven we ons over aan een heerlijke ontspanning.

 

Het zintuigen avontuur

In deze workshop worden de verschillende zintuigen aangesproken. Tijdens spelletjes en oefeningen gaan we kijken, horen, proeven, ruiken en voelen. Ook is er een blote voeten pad waar kinderen over verschillende texturen mogen lopen. 

                                                                                                                                    Massage

We gaan op verschillende manieren met massage bezig, zelfmassage, in tweetallen en met de groep. Kinderen leren hoe ze zichzelf kunnen masseren en op welke momenten je dit toe kunt passen, bijvoorbeeld 's avonds voor het slapen wanneer je last hebt van onrustige benen. In tweetallen leren kinderen hoe het is om een massage te geven en te ontvangen. Ze leren om aan te geven wat wel en niet fijn is en om rekening te houden met elkaar. Alle massages zijn over de kleding heen. 

                                                                  

Ademspel

De adem staat deze workshop centraal. De kinderen leren spelenderwijs hun eigen adem te onderzoeken. We doen verschillende ademspelletjes zodat we ons bewuster worden van de adem en de kalmerende werking ervan. Daarnaast verbeteren deze ademspelletjes ook de concentratie. We gaan o.a. vuurspuwen als een draak, zoemen als een bij en laten veertjes in de lucht dansen. 

 

Meditatie

Aan de hand van verhalen en sprookjes gaan de kinderen bezig met een belangrijk deel uit de yoga, meditatie. We gaan verschillende meditatie oefeningen doen, zoals een bodyscan, een visualisatie en een meditatie waarbij we ons richten op geluiden. In deze workshop wisselen houdingen, spelletjes en meditaties elkaar af. 

                                                                                                                                           

'Ik sta stevig'

Tijdens deze workshop gaan we bezig met het 'gronden' van onszelf. Gronden is contact maken met de aarde en stevig staan. Dit zorgt ervoor dat je letterlijk steviger in je schoenen staat. Je voelt je sterker en krachtiger en krijgt meer zelfvertrouwen. Door je aandacht naar je voeten te brengen en deze op de grond te voelen word je je bewuster van je lichaam. We gaan verschillende oefeningen en spelletjes doen en dansen een Afrikaanse dans.

                                                               

Mindfulness

Mindfulness is eigenlijk niets anders dan bewust aanwezig zijn en op te merken wat er gebeurt, in de ruimte om je heen of in je eigen lichaam, zonder er iets mee te hoeven doen.  Mindfulness is de zonnestralen voelen op je huid, het ruiken van de geur van bloemen maar ook spanning voelen in je lijf. Door je bewust te zijn van het moment zelf komen gedachtes in je hoofd tot rust en geef je jezelf de tijd om te voelen wat je nodig hebt. We gaan verschillende mindfulness oefeningen doen en maken een piekerdoosje. 

 

Een reis rond de wereld                                                                                                     Ga mee op wereldreis en ontdek en onderzoek landen ver van hier! We doen verschillende oefeningen en spelletjes in de landen die we tegen komen. Tijdens deze workshop staat kinderyoga centraal, zoals we dit tijdens een kinderyoga les doen. De fantasie wordt geprikkeld en de kinderen worden uitgedaagd hun eigen creativiteit de vrije loopt te laten gaan. Zo dansen we een vertrouwensdans in Zuid-Amerika, beelden we het verhaal van de poolvos uit op de Noordpool, doe we een massage met stokjes in China en ervaren we de stilte in de Himalaya. Aan het einde van de les krijgen de kinderen een aantal yoga oefeningen en spelletjes op papier mee naar huis zodat ze thuis ook met yoga aan de slag kunnen gaan.


Workshop data 2018

18 februari: Het Winterwonder Avontuur (yoga)

25 maart: Het Massage Avontuur

De workshops zijn op zondag van 10.00 - 11.00 en vinden plaats in Boerderij Geinhoeve in Nieuwegein. Een workshop kost €10,-. Heb je interesse stuur dan een mail naar info@rode-draak.nl.

Locatie                                                                                                                              
De workshops worden gegeven in boerderij Geinhoeve.