Over mij


Mijn naam is Mathilde Bloemhof, ik ben 35 jaar en woon in Soesterberg . Na mijn opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming ben ik in de kinderopvang terecht gekomen. Het werken met peuters vind ik erg leuk om te doen, het is vrolijk en een plek waar we veel van elkaar kunnen leren. 

Rond mijn twintigste ben ik begonnen met yoga. Yoga zorgt ervoor dat mijn hoofd rustig wordt en ik mijn lichaam beter voel. Daarnaast merk ik dat het op lichamelijk vlak ook veel voor me doet, zo ervaar ik minder spierspanning en ben ik me bewuster van mijn adem. 

Toen ik in 2013 begon met de opleiding tot kinderyoga docent aan de Jip en Jan Academie viel alles op zijn plek. De twee dingen die ik zo leuk vind om te doen, het werken met kinderen en het beoefenen van yoga, kwamen samen. Doordat er meerdere elementen mogelijk zijn binnen de kinderyoga, als spelletjes, meditatieverhalen, massage en tekenen, zijn de lessen afwisselend, creatief, fantasievol en speels. Daarnaast vind ik het mooi om kinderen een moment van rust te bieden en hen in contact te brengen met zichzelf en hun eigen lichaam. Ik wil kinderen een veilige en gezellige plek bieden waar ieder kind mag zijn zoals hij of zij is. Een plek om te oefenen, uit te proberen en van elkaar te leren. 

In september 2015 ben ik gestart met de opleiding tot yogadocent voor volwassenen aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Een prachtige plek om mezelf verder te ontwikkelen, om dingen te leren die ik door kan geven aan de kinderen en om lessen te geven aan volwassenen. Na het behalen van mijn praktijk toets heb ik begin 2017 de stap gezet om yoga lessen aan volwassenen te geven. Ook dat vind ik geweldig om te doen. De energie is heel anders dan bij een kinderyoga les maar ook zo mooi en waardevol. Het lesgeven voelde direct natuurlijk, dit is wat ik moet doen. Ik ben begonnen met een zwangerschapsvervanging in Houten en geef vanaf mei 2017 lessen in Nieuwegein. Werken met volwassenen heb ik, naast het werken met kinderen, altijd graag gedaan. Ik vind het fijn om mensen in contact te brengen met zichzelf en een moment van rust en ontspanning te bieden.