Yoga voor volwassenen

 

Heb je behoefte aan een moment voor jezelf, een plek om tot rust te komen, om uit je hoofd en in je lijf te komen? Dan is yoga misschien wel wat voor jou.

We leven in een samenleving waarin we constant omringd worden door prikkels. Het is een snel en druk bestaan en we zijn geneigd om maar door te gaan. Deze drukte werkt door in het hoofd. Het hoofd kan vol zijn met drukke gedachten, je kunt snel afgeleid zijn of weinig contact hebben met je eigen lichaam. Door het doen van yoga kom je in contact met jezelf, kun je je gemakkelijker en langer concentreren en wordt het denken kalmer. 

Yoga zorgt ervoor dat je je lichaam voelt en je je bewust wordt van je adem. Zo voel je dat je met beide voeten op de aarde staat en dat je buik kalm op en neer beweegt door de adem. Door je te concentreren op je lichaam en je adem is er minder ruimte voor al die gedachtes in je hoofd. Het denken wordt stiller, de adem rustiger en je voelt je thuis in je eigen lichaam.

Naast in contact komen met je lichaam, een kalme adem en een rustig hoofd werkt yoga ook door op andere vlakken van het lichaam. Zo ontwikkel je kracht en soepelheid en leer je beter ontspannen en loslaten.

Je kunt het beste zelf ervaren of yoga iets voor je is en wat het voor je kan doen. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen is welkom! Wil je je aanmelden voor een gratis proefles, stuur dan een mailtje naar info@rode-draak.nl.